:: Op 13 juni 1957 geboren in Sint-Amandsberg
:: Woont in Mariakerke
:: Sinds 1978 bezieler van het Gents liberalisme
:: Gebeten door Gent, verliefd op zijn stad
:: Sinds 1985 Gemeenteraadslid
:: Tussen 1989 en 2009 (eerste) schepen
:: Tussen 2009 en 2014 Vlaams Volksvertegenwoordiger
:: Tussen 2014 en 2016 Kabinetschef van de
    Vice-minister-president Vlaamse regering
:: Sinds 2013 voorzitter Raad van Bestuur Ugent
:: Levensmotto: Geen angst maar passie

Nieuws

Peeters laat opnieuw met voeten spelen

De SP.A geeft al van in het begin van de regering Peeters II de indruk half in de regering en half in de oppositie te zitten."Dat was zo met de U-bocht om de Lange Wapper te begraven, waarmee Janssens naar de verkiezingen in Antwerpen kan", zegt Van Rouveroij. "Het was hetzelfde met de scheidingstaks, waar de SP.A ook nadat een regeringsbeslissing was genomen zich vervolgens aansloot bij onze kritiek. En deze week presteerde SP.A het huzarenstukje opnieuw met de beslissing over Uplace: SP.A braakte gisteren haar kritiek uit en slikt die vandaag met uitgestreken gezicht terug in als dat nodig is om niet uit de regering gezet te worden."

Peeters blust voortdurend brandjes zodat er geen tijd overblijft voor de structuurhervormingen waarop Vlaanderen zit te wachten. Als ploegleider slaagt hij er niet in de SP.A in het gareel van een regeringsploeg te krijgen en te houden. Van een wervend project voor Vlaanderen is al lang geen sprake meer. De regering Peeters sleept zich voort.

"De SP.A zit inmiddels 24 jaar onafgebroken in de Vlaamse Regering en doet bij elke beslissing die haar niet zint nog altijd alsof ze maagd is. Alleen iemand als Kris Peeters trapt daar nog in", zegt de fractievoorzitter van Open Vld.Terug naar overzicht